איך להקל על קליטת אנשי המילואים בחזרתם לעבודה ולשגרה לאחר ימי הלחימה

איך להקל על קליטת אנשי המילואים בחזרתם לעבודה ולשגרה לאחר ימי מלחמה:
זיהוי והתמודדות עם
PTSD במרחב העבודה

בעקבות התקופה המורכבת שבה אנחנו נמצאים,  אנשי מילואים שלנו שנחשפו למצבים קשים חוזרים לא רק למעגל החיים האזרחי והמשפחתי אלא גם למרחב העבודה, כשהם נושאים בתוכם חוויות ורגשות מורכבים. מנהלי משאבי אנוש נדרשים לפעול ברגישות ובמקצועיות כדי לסייע בתהליך החזרה לשגרה, וכדאי להתמקד בזיהוי והתמודדות עם אתגרי PTSD.(פוסט טראומה).

חזרתם של אנשי מילואים למרחב העבודה לאחר תקופת לחימה טומנת בחובה לא רק אתגרים נפשיים כמו פוסט טראומה,  אלא גם אתגרים מקצועיים הקשורים לביצוע משימות וחזרה לתפקוד בתוך מבנה ארגוני. מנהלי משאבי אנוש והארגון כולו נדרשים לגשר על הפערים הללו באמצעות גישה רגישה ומותאמת.

הכנה והבנה מוקדמת לחזרתם לעבודה

יצירת מודעות בארגון

על הארגון להקדיש משאבים להכשרת מנהלים ועובדים בנושאי פוסט טראומה והשפעותיה, על מנת ליצור סביבה תומכת ומודעת. חשוב להסביר ולתווך את הצורך בגישה רגישה ובהבנה של האתגרים שעלולים להתעורר במרחב העבודה ועל השינויים המשמעותיים שאנשי המילואים חווים.

התמודדות עם אתגרי ביצוע ודילוור משימות
הבנת הקושי

אנשי מילואים עשויים להתמודד עם קושי בהתאמה מחדש לקצב העבודה, לדרישות לעמוד בקצב המשימות ולצורך בדיוק ובזמן אמת שמאפיין סביבות עבודה רבות. חשוב לזהות ולהבין את הקושי מבעוד מועד ולפעול לצמצום הפערים.

גישה מותאמת לביצוע משימות

מומלץ להקפיד על גמישות תוך התייחסות מותאמת לכל עובד והתחשבות בצרכיו הייחודיים ובאתגרים שהוא מתמודד איתם. זה יכול לכלול התאמות במשימות, הקצאת זמן נוסף לביצוע והתחשבות בהצבת יעדים מותאמים.
כמובן גמישות מרבית בשעות ומתן אפשרות לעבודה היברידית.

זיהוי סימני קושי ותמיכה בעובדים

זיהוי מוקדם של סימנים

למנהלים הישירים ולצוותי משאבי אנוש יש תפקיד מרכזי בזיהוי סימני מצוקה וקושי וחשוב להיות ערים לשינוי בהתנהגות, קושי בריכוז, חרדה, ניתוק חברתי, עצבות , דיכאון ועוד.

גישה והפניה לטיפול

הקפדה על גישה רגישה מכילה ואמפתית כאשר ניגשים לשיח בנושאים רגישים או כאשר מזהים עובד בסיכון. חשוב להפנות אותו לייעוץ מקצועי, בתיאום עם העובד ותוך שמירה מרבית על פרטיותו.

 

יצירת סביבת עבודה תומכת

גמישות והתאמה אישית

ארגונים צריכים להיות מוכנים להציע גמישות בשעות העבודה, התחשבות מרבית במיקום העבודה (כולל עבודה מרחוק), מתן ימי חופשה נוספים ולהתאים ככל האפשר את סביבת העבודה לצרכים והאילוצים האישיים המשפחתיים והמקצועיים של העובדים החוזרים מהמילואים.

תמיכה קבוצתית

אם ישנה כמות גדולה של אנשי מילואים בארגון אפשר להקים עבורם קבוצות תמיכה ואפילו קב' וואטצ אפ משותפת לתת להם במה לשיח משותף. שיתוף פעולה עם ארגונים חיצוניים המתמחים בתמיכה פסיכולוגית, הדבר יכול לספק להם רשת ביטחון חברתית ורגשית לעובדים

 

פיתוח מדיניות גמישה ותומכת

פיתוח מדיניות ברורה וגמישה, המתארת את התמיכה הניתנת לעובדים שחוזרים מלחימה

השקעה בהכשרות רציפות לכלל עובדי הארגון בנושאים של רגישות, תקשורת בין אישית, והבנת השפעות הלחימה על הנפש, כדי לחזק את התמיכה ההדדית ולמנוע אפליה.


סיכום

החזרה של אנשי מילואים לעבודה לאחר תקופה של לחימה היא תהליך מורכב הדורש רגישות, הבנה, ותמיכה מצד הארגון. מנהלי משאבי אנוש לפעול באופן מקצועי ואמפתי, תוך זיהוי והתמודדות עם אתגרים וליצור סביבת עבודה גמישה ותומכת המקלה על המעבר החזרה לשגרה.